Chevrolet Bel Air

€ 79.500,-

SPECIFICATIES:
Bouwjaar:
1957
Kilometerstand:
62663 (kilometer!)
VIN:
Motor nr:
VC 57N113966
F 1030 FC / 113966
Motor type:
Aandrijving:
Exterieur kleur:
Interieur kleur:
4640cc (283ci) | V8 | 220pk
Automaat 'powerglide'
Matador rood
Rood leer met zilver inzet
Opties:
  • Elektrisch/Hydraulisch cabriolet dak
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
De hier aangeboden Chevrolet Bel Air cabriolet afkomstig uit 1957 is zonder twijfel de meest iconische Amerikaanse oldtimer aller tijden. Wanneer een wild vreemde word gevraagd of de naam ‘Chevrolet Bel Air’ iets oproept, dan komt er zonder meer de referentie naar een cabriolet.
Chevrolet bouwde de Bel Air van 1950 tot 1975 hoofdzakelijk voor de Amerikaanse markt. In Canada bleef hij maar liefst tot 1981 in productie. Het model bestaat eigenlijk uit vele verschillende varianten, welke worden onderverdeeld in 7 generaties. De eerste generatie is het modeljaar 1950-1954, opgevolgd door de 2e generatie van 1955-1957. Het is de 2e generatie die het meest gezocht is door liefhebbers en puristen. Binnen deze 3 productie jaren is dan weer specifiek het model van 1957 dat absoluut de meest begeerlijke variant is! De ‘Bel Air’ van dat jaar staat gelijk aan andere iconen uit zijn tijd, zoals Elvis Presley & Marilyn Monroe.
 
Voor het modeljaar 1957 werden de ‘achter vleugels’ vergroot maar bleven in vergelijk met andere fabrikanten stijlvol klein. Specifiek voor dit modeljaar werd de geribbelde aluminium plaat op de achter schermen geïntroduceerd. Kenmerkend voor een 57’er Bel Air zijn de twee ornamenten die op de motorkap prijken.
Chevy_Bel_air_original-ad_2.jpg
De auto die KCC hier ter aanbod heeft is in absolute top staat. Het betreft een 57’er Bel Air uitgerust met de optionele grotere 283ci (ofwel 4640cc) V8 motor en voorzien van ‘4 barrel’ carburateur. Dit geheel levert 220pk wat word overgebracht door zijn originele powerglide automatische versnellingsbak.
 
Zijn matador rode uitstraling afgewerkt met chroom accenten verkeren allen in zeer goede staat. De auto is in het verleden volledig gerestaureerd en daarmee geheel overgespoten. De auto staat daarmee dan ook fenomenaal in zijn lak. Nergens is er enige vorm van roest te vinden op zowel carrosserie als chassis. Er is slechts één oneffenheid aan te merken in de lak van het rechter portier, hier is een heel klein pitje lak bijgewerkt. Zijn elektrisch bediende witte cabriolet kap is in zeer goede (bijna nieuw) staat. Deze functioneert volledig naar behoren en sluit zonder problemen af. Rondom is het voertuig voorzien van de originele correcte logo’s waarbij slechts in het logo aan de voorzijde een kleine barst aanwezig is.
 
Bij het instappen aan de bestuurderszijde valt direct zijn bijpassende interieur op. Voorzien van rood leder met zilver inzet oogt het geheel perfect in harmonie met de auto en is hij verder volledig uitgevoerd zoals deze origineel werd besteld in 1957. Plaatsgenomen achter het stuur toont ook hier alles in zeer goede staat. Het stuur is nog volledig origineel en nooit gerestaureerd. Verder komt het gehele dashboard met instrumenten over als zijnde on-gerestaureerd en in zeer goed bewaarde staat. Het aflezen van de kilometerstand toont 62663 kilometer. Wat direct op valt is dat de maximum snelheid 240 aangeeft, zonder enige annotatie van eenheid. Origineel USA geleverde exemplaren zijn voorzien van een mijlen teller tot 120 (193 km/h). In dit geval toont het aan de snelheidsmeter werkelijk in kilometers is, en dat hij mogelijk origineel werd geleverd in Europa. Het is ook mogelijk dat hij tijdens de restauratie van een kilometerteller werd voorzien.
 
Technisch is de auto eveneens in zeer goede staat. Voorzien van whitewall banden waarvan het profiel nog goed is op alle 4 de wielen. De motor start direct zonder enige twijfel en loopt erg mooi. Alle remmen zijn fysiek gecontroleerd en afgesteld. Hierbij is elk wiel gedemonteerd en alle ophangingsdelen gecontroleerd op eventueel aanwezige speling. De auto is rijklaar en er kan dan ook direct van worden genoten.