top of page

Mercedes-Benz | 500SL | R107 | Cabriolet

​Wanneer Mercedes-Benz in april van 1971 de R107 serie presenteerde had het vast niet voor ogen gehouden dat dit model het op één na langst geproduceerde serie in de historie van het merk zou worden. De Mercedes-Benz SL mag ondertussen een icoon genoemd worden en heeft zichzelf vergelijkbaar gesteld met tijdloze grootheden als de Porsche 911. Veruit de meeste auto's werden voor de Noord-Amerikaanse markt geproduceerd. Bij de introductie van de 450SL, werd deze voorzien van een motor met lagere compressieverhouding om aan de strenge emissie eisen in de US te voldoen. De krachtigere 5.0L V8 versie in de 500SL was hierdoor niet beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Dit zorgde ervoor dat het type een gewild model werd in Amerika en al snel werden de auto's via omwegen geïmporteerd. De 500SL werd tevens de meest krachtige uit de lange reeks. De benaming SL staat voor ‘Sport und Leicht’.
​De specifiek auto welke hier word aangeboden werd geëxporteerd naar Denver/USA. De auto verkeerd in absolute nieuwstaat en is volledig origineel. Vanzelfsprekend is de carrosserie vrij van enige vorm van roest en is al het plaatwerk nog nauwkeurig strak. Alle naden en afdichtingen tonen een volledig originele auto. Uitgevoerd in ‘anthrazitgrau metallic 172’ kleurstelling met ‘zwart leder 251’ interieur en afgewerkt met een subtiele rode bies is dit werkelijk een prachtexemplaar.
De aandrijflijn beschikt nog over zijn originele 5.0L V8 motor in het vooronder, waardoor kan worden gesproken van een ‘matching numbers’ exemplaar. De 4-versnelling automaat schakelt geruisloos en probleemloos. Verder is hij voorzien van hard-top en een goed gevulde lijst met accessoires zoals;  stuurbekrachtiging, elektrische ramen, automatische dimmende binnenspiegel, airconditioning, stoelverwarming, cruise control, ABS, koplamp ruitenwissers, limited slip differentieel, lederen interieur (origineel), arm-steun, groen getint glas.
 
Mercedes-Benz-liefhebbers en kenners die weten wat ze kunnen verwachten bij het plaatsnemen in een SL, zullen verbaasd staan van niveau dat deze 35 jaar oude auto toont.
Interesse of een proefrit? neem dan contact met ons op. 
specs_500SL-2.png
MB_500SL_1983_43.JPG
bottom of page