top of page

Mercedes-Benz | 230TE | W123 | Station

De Mercedes-Benz W123 serie werd gebouwd van 1976 tot 1986. Voor de introductie van de stationcar moest worden gewacht tot 1977. De stationcar series werden geïntroduceerd met het type ‘T’ dat staat voor ‘Tourismus und transport’. De benaming TE refereert dus niet naar een turbo. Mercedes-Benz bouwde de estate reeks in Bremen, Duitsland.
 
Het model dat bij KCC te koop wordt aangeboden werd van origine in Zwitserland geleverd (documentatie aanwezig). De Nederlandse tweede eigenaar heeft de auto overgenomen van eerste eigenaar in Zurich en werd op 20-08-2015 ingevoerd in Nederland. Het gaat om een 230TE serie welke werd uitgerust met een 136 pk sterke viercilinder injectiemotor (K-jetronic mechanische injectie). Deze zorgt voor adequate prestaties en gaat gepaard met een stuk gunstiger verbruik ten opzichte van zijn ‘grotere broer’ de 280TE. Het rijcomfort is nog altijd zeer fijn, mede te danken aan de hydraulisch gedempte achteras met niveauregeling. Wat tevens het rijcomfort ten goede komt zijn recente modificaties aan de veerkern van de voorstoelen, waardoor het bekende oncomfortabele gevoel tot het verleden behoort. Zoals de auto destijds de fabriek verliet, staat hij wederom op vier nieuwe Michelin banden. Ruimte biedt de Mercedes 230 TE in overvloed. Dit maakt de auto een echte ‘daily driver’ maar ook zeker een ‘collectors item’. Het interieur is in waanzinnige conditie en verraadt op geen enkele wijze de leeftijd van deze 35 jaar oude auto. Het exterieur is eveneens in zeer goede staat maar vertoond desondanks wat kleine plekjes die in de nabije toekomst zouden kunnen worden opgelost. Tevens is de auto voorzien van een uitgebreide onderhoudshistorie waarbij met name sinds 2014 zeer grondig onderhoud is gepleegd voor een totaalbedrag van €7472,-
 
Opties bedragen een mechanisch schuifdak, 4 versnellingen automatische versnellingsbak, centrale vergrendeling, doppel rollo, en zoals getoond de zeer zeldzame Oris dakkoffers welke op zichzelf een collectors item zijn geworden.
Interesse of een proefrit? neem dan contact met ons op. 
specs_230TE.png
MB_230TE_1981_29.JPG
bottom of page