Mercedes-Benz | 500SL | R107 | Cabriolet

Mercedes-Benz produceerde het type R107 (wat als type aanduiding gold voor de SL) van 1971 tot 1989. Het werd de op één na langst geproduceerde serie in de historie van het merk.
Veruit de meeste auto's werden voor de Noord-Amerikaanse markt geproduceerd. Echter werd de 450SL voorzien van een motor met lagere compressieverhouding om aan de strenge emissie eisen in de US te voldoen. De krachtigere 5.0L V8 versie in de 500SL was hierdoor niet beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Dit zorgde ervoor dat het type een gewild model werd en al snel werden de auto's via omwegen geïmporteerd.
Deze specifiek auto met productie nummer 1710729 is geproduceerd in Sindelfingen, Duitsland en werd op 17 Augustus 1981 geëxporteerd naar de US. Hierdoor is de auto voorzien van een KM-teller in plaats van MPH. Voorzien van een rijke historie die teruggaat tot de aankoop door de Dhr. S.R. Arias in 19-02-1993 in Santa Fe NM, USA, is de auto in 2009 overgedaan aan Dhr. J. Gibbins uit Taos NM, USA. Van deze laats genoemde hebben wij de auto geïmporteerd uit Queensland, Australië. Dhr. Gibbins heeft de auto bij verhuizing in maart 2012 vanuit Amerika mee verhuisd naar Australië. De afgelopen jaren is er voor meer dan €10.000,- aan de auto gereviseerd (rek. aanwezig), waaronder het plaatsen van een nieuwe tank met accumulator. Revisie van de klep seals en alle bijbehorende motorpakkingen, thermostaat en reparatie werkzaamheden aan de airconditioning. De auto bevind zich dan ook in zeer goede conditie.
 
Ten tijde van de export naar Australië zijn er modificaties aan de koplampen gedaan voor het verkrijgen van type goedkeuring voor voertuigen die rechts worden gestuurd. KCC verzorgd uiteraard het monteren van nieuwe koplampen welke overeenstemmen met de EU wetgeving. Zorgen voor het verkrijgen van een eventueel NL kenteken hoeft u hierdoor niet te hebben. Het verkrijgen van NL kenteken & APK kunnen we tevens geheel voor u verzorgen.    
Interesse of een proefrit? neem dan contact met ons op. 

1/9

© 2020 by KONA Classic Cars.