top of page

BMW - E10 - 1802

Sold

SPECIFICATIES:
Bouwjaar:
April - 1973
Kilometerstand:
47042 
VIN:
Motor nr:
3544430
4185671
Motor type:
Aandrijving:
Exterieur kleur:
Interieur kleur:
M10 |1766cc | 4 cil. |  90pk
Getrag 242
Malaga rood
Zwart skai
Opties:
  • Facebook
  • Instagram

Achtergrond:

De BMW 02 reeks werd geproduceerd van 1966 tot 1977 en kende diverse varianten, waarvan bij liefhebbers de meest bekende varianten de 2002 tii en de 2002 Turbo zijn. Hij staat bekend om zijn rijplezier, sportiviteit en onmiskenbaar rijgedrag wat de auto werkelijk in alle omstandigheden in zijn element maakt. De modelreeks werd voor BMW de belichaming van de term ‘Freude am Fahren’.

De hier aangeboden auto is een BMW 1802 uitgerust met de veelal geliefde ronde achterlichten. Hij werd nieuw geleverd in April 1973. Het betreft een origineel in Nederland geleverde auto, welke door ons werd gevonden in een schuur rond Amersfoort. De auto stond op dat moment helaas al zo’n twaalf jaar te wachten op verlossing. Het feit dat de auto nog in goede staat is, is op zichzelf een redelijk wonder gezien de auto’s erg vatbaar waren voor roest.

Exterieur:

De eerste indruk toont dat het voertuig goed in zijn ‘Malaga rode lak’ staat. De donker rode lak toont een mooie diepe glans. In het verleden is hij dan ook een keer volledig overgespoten. Het plaatwerk is vrij van noemenswaardige deuken of krassen en verder niet onderhevig aan roestvorming. De dorpels tonen in goede staat te zijn en eveneens geen verborgen roest te hebben. De chromen bumpers komen in eerste indruk over als origineel, in goede staat met hier een daar een plekje, ze zijn zeker niet in concours staat. De enige noemenswaardige oneffenheid in de lak is op het rechter voorscherm achter de voorbumper. De velgen zijn volledig gestraald geweest en opnieuw in zilver afgewerkt, verder voorzien van nieuwe wielmoeren en gepolijste chromen wielranden.

BMW_E10_1802_advert.jpg
Interieur:
Wanneer je plaats neemt achter het stuur valt een km-stand van 47042 af te lezen. De eerste indruk van het interieur is goed, maar het is zeker een onderdeel van de auto dat wat aandacht zou mogen hebben. Alle schakelaars functioneren naar behoren en technisch is er niets aan te merken. De bestuurdersstoel toont een scheur in de bekleding en het dashboard heeft eveneens een kleine scheur van veroudering.
 
Techniek:
Onder de motorkap hebben we de auto veel aandacht gegeven. De motor werd als eerste aangepakt waarbij; motorolie, oliefilter, bougies, luchtfilter en benzine filter werden vervangen. Diverse benzine slangen werden vervangen voor een moderne ethanol bestendige variant. De carburateur is volledig gedemonteerd geweest, ultrasoon gereinigd en eveneens voorzien van een ethanol bestendige pakking set. De brandstoftank werd uitgebouwd zodat deze grondig kon worden gereinigd (ontdaan van oude brandstof). Een nieuwe accu en gereviseerde dynamo zorgen dat starten geen enkel probleem is voor deze schitterende 1802. Eveneens werd een nieuwe uitlaat einddemper gemonteerd. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het hart weer ging kloppen. De remmen functioneerden niet meer naar behoren, voorremklauwen werden volledig gereviseerd en daarbij voorzien van nieuwe seals en remzuigers, remblokken, remslangen en koperleidingen op de voor en achteras werden allen vervangen. Grip in de bochten komt van de nieuwe Viking banden die rondom werden gemonteerd. De elektrische functionaliteiten zijn gecontroleerd en alles functioneert naar behoren.
Het voertuig is voorzien van zijn originele Nederlandse kentekenplaten en Nederlandse kopers ontvangen het voertuig met een nieuwe APK keuring.
bottom of page