Restauratie

Het restaureren van een klassieke auto is voor ieder persoon verschillend. Het kan zijn dat u een familie erfstuk bezit dat u graag terug op de weg wilt brengen en dus een emotionele band met de auto hebt. Mogelijk wilt u een lang gekoesterde droom uit laten komen of betreft het een investeringsobject. Restauratie heeft dan ook niet voor iedereen dezelfde inhoudt. Of u nu een voltallige 'body off' restauratie wil laten uitvoeren of liever deel restauraties wenst, in overleg zullen we u een passend voorstel op maat van uw budget doen.
 
Het is mogelijk om de carrosserie te ontlakken doormiddel van een natronloogbad waarbij lak, kit, tectyl en plamuur oplost. Hiermee is al het staal/aluminium ontdaan van lak waardoor een goed inzicht kan worden gemaakt van eventuele carrosserie reparaties. Na reparaties aan plaatwerk kan de auto worden ontroest door middel van een fosforzuur (in plaats van zoutzuur!) bad of zandstralen. Vervolgens komt het conserveren van pas. Hiervoor kan worden gekozen voor KTL (Kathodische Tauch Lackierung) dat eveneens een dompelbadsysteem betreft. Hierbij worden ook de moeilijk te bereiken plaatsen zoals holle ruimten en felsnaden behandeld. Andere mogelijkheden zijn poedercoaten of spuiten in de expoxy.
 
Momenteel werkt KCC aan de volgende projecten.

4.

BMW - 315 - 1935

De auto die hier ter restauratie is aangeboden is van het type 315 cabriolet, wat als opvolging van de BMW 303 gold. Gebouwd tussen 1934 en 1937 zijn er slechts 2281 exemplaren gebouwd. De 315 werd uitgerust met een 1490cc 6 cilinder motor welke 34pk levert.

4.

BMW - E24 - M635 CSI

BMW introduceerde de 6 serie reeks in 1976 als opvolger van de zeer succesvolle E9 coupe (CS, CSI, CSL modellen). De E24, zoals het type aanduiding binnen het Beierse merk geld, is de eerste officiële M-uitvoering die voor het grotere publiek op de markt werd gebracht.

4.

BMW -  E24 - 635 CSI

BMW introduceerde de E24 (zoals de modelreeks is genaamd) als opvolger van de BMW E9. Het betreft hier een 635 CSI welke reeds sinds 1983 in familie eigendom is.  

4.

Aston Martin - V8 series 3

Deze Aston Martin met VIN: V8/112637/RCA afkomstig uit Juni 1974 is een ware barnfind. De auto is 15 jaar geleden 'weg gezet' en exact vanuit dezelfde positie is hij in eigen beheer uit Japan geïmporteerd. Het betreft een 'matching numbers' project dat volledig zal worden gerestaureerd. De auto zal worden terug gebracht in zijn originele kleur 'cricket white'.

4.

DeLorean DMC-12

De uit Californië afkomstige Delorean met VIN: 01979 zal volledig worden gerestaureerd tot zijn originele RVS uitstraling. Gebouwd in Juni 1981 en bekend uit de film 'back to the future' zal dit een ware eye catcher gaan vormen voor de Nederlandse wegen.

© 2020 by KONA Classic Cars.