top of page
Projecten
KCC_AM_V8_JUN74_restauratie.JPG

RESTAURATIE.

Het restaureren van een klassieke auto is voor ieder persoon verschillend. Het kan zijn dat u een familie erfstuk bezit dat u graag terug op de weg wilt brengen en dus een emotionele band met de auto hebt. Mogelijk wilt u een lang gekoesterde droom uit laten komen of betreft het een investeringsobject. Restauratie heeft dan ook niet voor iedereen dezelfde inhoudt. Meestal is het een langdurige proces, dat veelal erg kostbaar is. Het aller belangrijkste is, dat de opdrachtgever bij ons in de bestuurdersstoel zit als het om beslissingen gaat!
FASE 1
Of u nu een voltallige 'body off' restauratie wil laten uitvoeren of liever deel-restauratie wenst, de eerste stap is om uw auto technisch & esthetisch te beoordelen. Dit doen we zoveel mogelijk met u samen om de werkzaamheden correct vast te stellen. U ontvangt hiervoor een overzichtelijk rapport.
FASE 2
Het project gaat beginnen! we demonteren alle onderdelen, documenteren dit zorgvuldig en labellen alles. We strippen elk onderdeel, maken deze schoon en inspecteren het geheel.
FASE 3
De carrosserie word op een transport frame gemonteerd om te worden ontdaan van zijn lak en bitumen. In de regel laten we een carrosserie waterstralen. Dit bevorderd inzicht in eventuele carrosserie reparaties en zorgt voor een mooi blank canvas. Andere opties die wij toepassen zijn natronloogbad, zandstralen of droogijsstralen.
AM_V8_JUN74_chassis_126.jpg
FASE 5
De carrosserie is klaar om in de lak te worden gezet. Meestal word deze in de epoxy-primer gespoten. Dit is zeer effectief in het afdichten van blank metaal en voorkomt dat vocht of corrosie binnendringt. Het houdt zuurstof buiten, zodat roest of corrosie zich niet op het oppervlak vormt. Andere optie is een KTL bad. Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij de carrosserie word ondergedompeld in een bak.
KCC_detail_9.jpg
FASE 4
Het plaatwerken van de carrosserie neemt veelal een groot deel van de tijd in beslag. De gehele carrosserie zal tot in perfectie worden gerestaureerd.
KCC_motor_revisie_6.JPG
FASE 7
In deze fase worden versnellingsbak en/of differentieel gedemonteerd en geïnspecteerd. Eventuele lekkages worden vooraf beoordeeld. Lagers & pakkingen zullen worden vervangen.
FASE 6
De motor word volledig gedemonteerd. We zorgen dat indien mogelijk, er eerst een compressie meting is verricht. Alle onderdelen worden nauwkeurig nagemeten. Zuigers & drijfstangen worden uitgewogen om het geheel in balans te brengen.
KCC_GBX_Getrag_265-6_restauratie.jpg
FASE 8
Onderstel, remmen en verdere techniek worden eveneens volledig gedemonteerd. Volgens afspraak zand- of glasparel stralen wij alle onderdelen om vervolgens te worden voorzien van een nieuwe poeder coat laag. Originele boutjes worden opnieuw voorzien van een elektrolytisch verzonken laagje. Het geheel is helemaal af met nieuwe rubbers voor de wielophanging. Het proces begint inmiddels zij vruchten af te werpen en de progressie neemt nu grotere vormen aan. 
Fase 10
Zodra de restauratie zijn eind fase benaderd gaan we samen bekijken hoe het interieur eruit zal komen te zien. Hierbij kijken we naar de kwaliteit van het meegeleverde interieur. Leer kan opnieuw worden her-bekleedt en een eventuele cabriolet kap kan volledig opnieuw worden vervaardigd.

€72.50/uur

(excl.BTW)

FASE 9
Elektra en elektronische componenten worden doorgemeten en getest onafhankelijk van de auto. Zodoende zijn we zeker dat alles functioneert alvorens het wordt ingebouwd.
FINALE
Het afmonteren vind plaats in de laatste fase. We monteren alle gerestaureerde onderdelen nauwkeurig terug in het voertuig. Dit gebeurd met grote precisie om een perfecte afwerking na te kunnen streven. In deze fase stellen we alle onderdelen nauwkeurig af en voeren we een 'shakedown' uit waarbij we 500km rijden.

Tarieven

Bij het doornemen van de bovenstaande stappen vraagt u zich mogelijk af wat daarvan de kostprijs zal zijn. Restaureren is veelal een kostbaar proces en het is dan ook niet altijd goed in te schatten wat de werkzaamheden exact bevatten. Wij geloven echter in absolute transparantie richting onze opdrachtgevers. Voor restauratie hanteren wij een uurtarief van €72.50,- (excl.BTW).

Om het volledig transparant te kunnen houden hebben wij een urenregistratie systeem ontwikkeld. Alle uitgevoerde werkzaamheden worden bij ons volledig gerapporteerd. Er word ingelogd aan de start van de werkzaamheden, en weer uitgelogd wanneer er wordt gestopt. Hierdoor heeft u als klant volledige inzage in de uitgevoerde werkzaamheden. Bij iedere factuur ontvangt u een dergelijk overzicht als bijlage. Tevens betaald u letterlijk per minuut, en niet de 'afgeronde' uurtjes zoals dat vaak gebeurd. 
KCC_uren_registratie_voorbeeld.png
bottom of page