top of page
BMW_E21_323i_engine-rebuild_1.JPG

WAAROM
WIJ DOEN
WAT WE DOEN?

KONA Classic Cars is gedreven door passie – of moeten we zeggen obsessie? – voor perfectie. Die passie is terug te vinden in elke opdracht die wij verzorgen. Zodra u bij ons een stap in de werkplaats zet, zal het u opvallen dat wij zeer gedetailleerd te werk gaan. Of het nu om regulier onderhoud gaat of een uitgebreid restauratie project, wij voeren deze uit met oog voor precisie en detail. 

De passie voor perfectie is een norm die KONA Classic Cars door jarenlange ervaring in de internationale autosport als standaard heeft verworven. Dit heeft ervoor gezorgd dat alles wat wij doen, met hetzelfde oog voor detail en afwerking moet gebeuren. Kwaliteit is dan ook geen keus, maar het uitsluiten van toeval. Dit betekent echter niet, dat wij alles tot nieuwstaat restaureren. De klant staat bij ons centraal en u zit in de bestuurdersstoel als het om beslissingen gaat. Wij nemen u constant mee in dit proces.

Door onze achtergrond heeft BMW een prominente rol binnen het bedrijf. Hierdoor hebben wij veel ervaring met modellen als E9, E10, E21, E23, E24, E28, E30, E31, E36, E38, E39. Echter zult u zien dat wij niet merk gebonden zijn en restaureren en onderhouden wij klassiekers van alle merken. 
Wouter van den Hoek

Wouter

Benzine stroomt door mijn aderen sinds ik op mijn veertiende mijn eerste Vespa brommer regelde. Het 'smeren' van de v-snaar (voor de minder technisch onderlegden, niet zo'n slim idee) leerde mij dat ik technisch inzicht nodig had, om te begrijpen hoe het 'machientje' werkte. De jeugdjaren werden doorgebracht met het sleutelen en racen met 2-takt brommers, wat een nationaal kampioenschap opleverde.

 

Een opleiding tot eerste autotechnicus werd succesvol afgerond binnen het MBO autotechniek. Opvolgend werd een opleiding HBO autotechniek in Rotterdam doorlopen en tijdens dit traject raakte ik in de ban van autosport en de ontwikkeling van competitie auto's.
​​
Het contact met de autosport was een drijfveer om verder te gaan studeren voor Motorsport Engineering aan de Cranfield Universiteit in Engeland. Na afronding volgden diverse posities in nationale en internationale autosport zoals elders op de site omschreven. 

Carbon auto's werden omgeruild voor klassieke automobielen. Met bevlogenheid en de drang naar verbetering heb ik het geluk dat wij iedere dag aan iemands droom mogen werken.

KCC_Leroy_2.jpg

Leroy

Na het afronden van mijn opleiding tot 1e automonteur ben ik aan de slag gegaan bij een citroen dealer in Capelle aan den ijsel. Met veel plezier leerde ik hier de kneepjes van het vak. 

Een kans om toe te treden tot de autosport liet ik niet lopen. Als 1e monteur op een Formule 4 auto runde ik 2 seizoenen een auto in het ADAC F4 kampioenschap. 

Mijn passie is van jongs af aan al techniek en geschiedenis (met name de tweede wereldoorlog). Oldtimers sluit hierbij dan ook perfect aan. Inmiddels ben ik al heel wat jaren werkzaam bij KONA Classic Cars en specialiseer ik mijzelf in motoren & versnellingsbakken. Elektrische storingen zijn voor mij een uitdaging die ik graag aan ga.

20231120_101825.jpg

Rob

Vanaf de dagen dat ik aan brommers sleutelde, groeide mijn affiniteit voor auto's. Na 4 jaar behaalde ik succesvol de opleiding Technisch Specialist MBO niveau 4 aan het ROC Mondriaan. De opvolgende 9 jaar  deed ik ontzettend veel ervaring op in de werkplaats bij Autobedrijf van der Windt in Schipluiden en later in Den Hoorn. Er ontstond een kans om een nieuwe koers in te slaan met een stap richting de verkoop. Hier ontdekte ik uiteindelijk dat mijn ware passie ligt in de techniek van klassieke BMW's. Sindsdien ben ik trots lid van het team bij KONA Classic Cars in Wateringen, waar mijn liefde voor ambachtelijke autotechniek tot bloei komt.

20221021_101316.jpg

Owen

Na verschillende (bij)banen en een start aan de HBO heb ik in 2022 een wijze beslissing genomen. Door mijn hart te volgen ben ik aan de opleiding "Allround technicus voertuigen" BBL niveau 3 begonnen en heb ik het geluk om bij KCC het vak te mogen leren. Daarnaast focus ik mij op het stralen van onderdelen voor revisie en maak ik frames/opstellingen en speciaal gereedschappen benodigd voor het restauratie proces.

bottom of page