Waarom wij doen wat we doen?

KONA Classic Cars is gedreven door passie – of moeten we zeggen obsessie? – voor perfectie. Die passie is terug te vinden in elke opdracht die wij verzorgen. Zodra u bij ons een stap in de werkplaats zet, zal het u opvallen dat wij zeer gedetailleerd te werk gaan. Of het nu om regulier onderhoud gaat of een uitgebreid restauratie project, wij voeren deze uit met oog voor precisie en detail. 
De passie voor perfectie is een norm die KONA Classic Cars door jarenlange ervaring in de internationale autosport als standaard heeft verworven. Dit heeft ervoor gezorgd dat alles wat wij doen, met hetzelfde oog voor detail en afwerking moet gebeuren. Kwaliteit is dan ook geen keus, maar het uitsluiten van toeval. Dit betekent echter niet, dat wij alles tot nieuwstaat restaureren. De klant staat bij ons centraal en u zit in de bestuurdersstoel als het om beslissingen gaat. Wij nemen u constant mee in dit proces.
Door onze achtergrond heeft BMW een prominentere rol binnen het bedrijf. Zo hebben wij veel ervaring met modellen als E21, E23, E24, E28, E30, E31, E36, E39, E46. Echter, zoals u op de website zult zien zijn wij niet merkgebonden en restaureren en onderhouden wij klassiekers en oldtimers van alle merken. 

Wouter

Benzine stroomt door mijn aderen sinds ik op mijn veertiende mijn eerste Vespa brommer regelde. Het 'smeren' van de v-snaar (voor de minder technische onder ons, niet zo'n slim idee) leerde mij dat ik technisch inzicht nodig had, om te begrijpen hoe het machientje werkte. De jeugdjaren werden doorgebracht met het sleutelen en racen met 2-takt brommers, wat een nationaal kampioenschap opleverde.

 

Een opleiding tot eerste autotechnicus werd succesvol afgerond binnen het MBO autotechniek. Vervolgens werd een opleiding HBO autotechniek in Rotterdam doorlopen en tijdens dit traject raakte ik in de ban van autosport en de ontwikkeling van competitie auto's.
​​
Het contact met de autosport was een drijfveer om verder te gaan studeren voor Motorsport Engineering aan de Cranfield Universiteit in Engeland. Na afronding volgden diverse posities in nationale en internationale autosport zoals elders op de site omschreven. 

Carbon auto's werden omgeruild voor klassieke automobielen. Met bevlogenheid en de drang naar verbetering heb ik het geluk dat wij iedere dag aan iemands droom mogen werken.

Leroy

Na het afronden van mijn opleiding tot 1e automonteur ben ik aan de slag gegaan bij een citroen dealer in Capelle aan den ijsel. Met veel plezier leerde ik hier de kneepjes van het vak. 

Een kans om toe te treden tot de autosport liet ik niet lopen. Als 1e monteur op een Formule 4 auto runde ik 2 seizoenen een auto in het ADAC F4 kampioenschap. 

Mijn passie is van jongs af aan al techniek en geschiedenis (met name de tweede wereldoorlog). Oldtimers sluit hierbij dan ook perfect aan.

Mitchel

Aan het einde van mijn afrondende schooljaar liep ik Wouter tegen het lijf bij een RDW keuring. Mijn interesse werd gewekt door de donker rode Triumph TR6. Na thuis op de website te hebben gekeken wist ik zeker dat ik bij KONA aan de slag wilde.

 

Momenteel leer ik vooral het vak, en richt ik mij op het poetsen en detailen van alle klassieke auto's. Verder verzorg ik alle fabricage van speciaal gereedschap en frames van staal. 

Kona Classic Cars

Willem III Straat 19a
2291 TL, Wateringen
Nederland

Openingstijden:

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

08:30 - 17:00

08:30 - 17:00

08:30 - 17:00

08:30 - 17:00

08:30 - 17:00

08:30 - 16:00

Contact:

Om teleurstelling te voorkomen 

werken we graag op afspraak

Hier vind u onze:

Algemene voorwaarden

google-maps-logo2.png

© 2021 by KONA Classic Cars.