top of page

Mercedes-Benz - W126 - 500SEL

€ 14.900,-

SPECIFICATIES:
Bouwjaar:
Kilometerstand:
Motor nr:
April 1988
353653
117965-12-019923
Opties:
Motor type:
Aandrijving:
Exterieur kleur:
Interieur kleur:
4973cc | V8 | 252pk 
Automaat, 4-traps
BLauschwarz [199]
Grau [278]
  • Centrale vergrendeling
  • Elektrische spiegels
  • Elektrisch verstelbare stoelen
  • Facebook
  • Instagram

Achtergrond:

Mercedes-Benz begon de ontwikkeling van de opvolger van de W116 al in 1973. Na zes jaar van ontwikkeling werd in September 1979 de W126 gepresenteerd op de IAA Frankfurt. Uitvoerige windtunnel tests hadden ervoor gezorgd dat de nieuw S-klasse minder luchtweerstand (drag) had dan zijn voorganger en dit is waar de specifieke Mercedes-Benz ‘zigzag’ ruitenwissermechaniek vandaan is gekomen. Het plaatsen van de ruitenwisser onder de motorkap droeg bij aan het verlagen van luchtweerstand. Het gewicht van het voertuig werd omlaag gebracht door het gebruik van speciaal plaatstaal en de motor werd 10% zuiniger gemaakt. In 1986 werd een facelift geïntroduceerd welke andere bumper styling kreeg, aangepaste gladdere zij beplating en ‘Gullydeckelfelge’ een verwijzing naar putdeksel velgen.

Historie:

De hier aangeboden auto werd origineel in Nederland geleverd op 26-04-1988. Nieuw werd hij afgeleverd door Wensink Automobielbedrijven B.V. aan de firma ‘Laboratorium Biohorma’ wat tegenwoordig beter bekend is als A.Vogel voor een prijs van ƒ83.333 (originele factuur aanwezig). De eerste eigenaar had het voertuig 2 jaar in bezit (tot DEC-1990) en werd in de gehele periode dealer onderhouden. Zijn tweede eigenaar bezat het voertuig de opvolgende 6 jaar en liet hem in deze periode bij dezelfde dealer onderhouden. De derde eigenaar koopt het voertuig vervolgens op 11-09-1996 en bezit hem maar liefst 16 jaar. Inmiddels is het voertuig ook alweer sinds 05-10-2012 in bezit van huidige (4e) eigenaar.

Het voertuig gaat gepaard met een ongelooflijk complete historie die dateert van aflevering bij eerste registratie tot zijn laatste APK. Het behelst mogelijk meer dan 150 pagina’s aan informatie. In de opvolgende jaren werd het voertuig tot driemaal getaxeerd waarvan de laatste in Juni 2021, daarbij werd het voertuig getaxeerd voor een waarde van €18.000,-.

Exterieur:

De S-klasse is al lange tijd een begrip wanneer het om kwaliteit limousines gaat. Zo ook deze 500 SEL. Wanneer we het voertuig goed bekijken straalt hij kwaliteit, degelijkheid en luxe uit, het herkenbare ‘zo worden ze niet meer gemaakt’ is het eerste wat er naar boven komt. Hij staat ontzettend goed in zijn veelal originele lak. Zijn ‘Blauschwarz’ metallic lak heeft een diepe glans en vertoont geen noemenswaardige oneffenheden. Er zijn slechts twee kleine plekjes van beginnende roestvorming waar te nemen (boven de voorruit rechts, en op de c-stijl boven het linker achterportier). De in ‘Altograu’ uitgeruste voor-/achterbumper en sierlijsten tonen eveneens een nette indruk. Hierbij is een kleine beschadiging op de achterbumper zichtbaar waar wat lak mist.

Het voertuig heeft verder nooit schade gehad. Zijn chroom is in goede staat. Alle vier de velgen zijn recent (2019) gerestaureerd en in onberispelijke staat. Hij staat op Continental ContiPremiumContact-2 banden die nog in goede staat zijn. Voor een on-gerestaureerde auto van 35 jaar oud met een goede staat van dienst toont hij werkelijk in zeer goede staat

Interieur:

Bij het openen van het portier aan bestuurderszijde voelt alles direct solide. Het geluid van het openen van het bestuurdersportier is als het openen van een kluis. Zijn grijze leder interieur kleurt nog mooi en toont slechts een kleine slijtage plek op de wang aan bestuurderszijde als resultaat van het veelvuldig in-/uitstappen. Wanneer we plaatsnemen achter het stuur lezen we een kilometerstand van 353653 af. Dit valt verder op geen enkele wijze af te lezen aan de staat en kwaliteit van het interieur. 

Het valt op dat het voertuig rijk in opties is uitgerust, met elektrisch bedienbare stoelen aan de voorzijde (met geheugen aan bestuurderszijde), elektrisch verwarmde stoelen, elektrische ramen voor-/achter, cruise-control, schuif/kantel dak, airconditioning, uitstap verlichting in voor/achter portieren. De huidig ingebouwde Alpine radio met uitklapbaar scherm is voorzien van achteruitrijcamera, maar voor puristen is er ook een originele Mercedes-Benz radio bij het voertuig aanwezig
.